V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Anthony Genovese

Anthony Genovese

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Anthony Genovese

Anthony Genovese

Restavracija Il Pagliaccio v Romu, Italija

Anthony Genovese, rojen leta 1968 v Franciji, kjer je končal študij hotelirstva, je po rodu iz južne Italije. Radovednost ga je vodila po vsem svetu. Na potovanjih po Aziji se je izučil drugačnih tehnik kuhanja in odkril nove sestavine in začimbe. Pozneje se je namestil v Italiji in si leta 2000 v restavraciji Palazzo Sasso v Ravellu prislužil svojo prvo Michelinovo zvezdico.

Zase pravi, da je »brezdomec z italijanskimi koreninami, ki gurmanom podarja svetovno kuhinjo z italijanskim pridihom«. Pravo darilo je tudi njegova restavracija sredi starega Rima. Imenoval jo je Klovn, saj so njegove jedi čudovita harmonija kontrastov. Rad združuje toplo s hladnim, sladko s kislim, meso in ribe ter se tako poigrava z našimi čutili.

Izjemno nadarjen Anthony Genovese pravi, da je chef de cuisine pravi klovn; vedno na očeh gledalcem, vedno v predstavi, ki mora narediti dober vtis.