V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Eric Frechon

Eric Frechon

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Eric Frechon

Eric Frechon

Šef restavracije Epicure v hotelu Bristol v Parizu, tri Michelinove zvezdice

Eric Fréchon je vstopil v kuhinjo, star 13 let, ko si je moral s sezonskim delom prislužiti denar za kolo. V bližnji restavraciji z morskimi specialitetami je odkril okuse dobre kuhinje. Ta ga je popolnoma prevzela in tako je našel svojo življenjsko pot. Z odliko je opravil vsa šolanja in si začel pridobivati izkušnje po najboljših pariških restavracijah. Več let je kuhal tudi v odlični restavraciji v Španiji, leta 1999 pa je dobil ponudbo prestižnega pariškega hotela Bristol za chefa vseh restavracij. Najprestižnejša, Epicurien, je takrat že imela eno Michelinovo zvezdico. Eric Frechon je iz leta v leto dvigoval kakovost jedi in s svojo kuharsko ekipo leta 2001 dobi še drugo zvezdico. Leta 2009, star 45 let, je dobil še težko pričakovano in zelo zaželeno tretjo zvezdico.

Eric Frechon je doma iz Normandije na severu Francije, kjer je večina jedi zasnovanih na maslu. Za to pokrajino so značilni veliki pašniki in živinoreja. Odkritje oljčnih olj in oliv je za tega kuharskega velemojstra nov navdih. Za Oliviers&Co. je pripravil namaz iz črnih oliv in paradižnika.