V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Giovanni Ciresa

Giovanni Ciresa

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Giovanni Ciresa

Giovanni Ciresa

Šef restavracije De Pisis hotela Le Baeur v Benetkah v Italiji

Giovanni Ciresa je prestižni restavraciji hotela Le Bauer prinesel mednarodni pridih. Istočasno ljubitelj pristnih okusov in pokrajinskega spoštuje sezonske sestavine in lokalne vrednote. Izučen v najboljših italijanskih restavracijah, v Tokiu in Singapurju obvladuje najzahtevnejše tehnike obdelave sestavin in priprave jedi. »Moja kuhinja je bogata z mednarodnimi vplivi, vendar ostaja zasidrana v sredozemski tradiciji. Lahko rečem, da pripravljam pretežno italijanske jedi, vendar bolj lahke. Na Japonskem sem se naučil orientalskih tehnik kuhanja, ki omogočajo zadrževanje arom v sestavinah. Obožujem letne čase, tako da spomladi uporabljam beluše, jeseni bučo, granatno jabolko, kostanj, tartufe in druge gobe. V moji kuhinji najdete tudi francosko noto, predvsem pri okrasitvi krožnikov, saj je zelo pomembno, da nahranimo tudi oko.«

Kuharski mojster Giovanni Ciresa je veliko pripomogel, da se je raven kuhinj v beneških hotelih izboljšala. Za Oliviers&Co. je pripravil enega najbolje prodajanih zelenjavnih namazov na osnovi belušev in bolj eksotično gorčico iz artičok in marelic z medom.

  • Krema iz špargljev s kandirano limono

    Giovanni Ciresa

    140g

    Krema iz špargljev s kandirano limono
    6,90 €