V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Jacques Chibois

Jacques Chibois

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Jacques Chibois

Jacques Chibois

Lastnik in šef restavracije La Bastide Saint-Antoine v Provansi, Grasse, dve Michelinovi zvezdici

Po 25. letih dela v najboljših francoskih kuhinjah je Jacques Chibois leta 1996 odprl svojo restavracijo. Istega leta je spoznal Olivierja Baussana, ki je začenjal avanturo Oliviers&Co. Oba, zaljubljena v Provanso, sta skupaj izdala knjigo »Saveurs et Parfums de l’huile d’Olive« (Okusi in parfumi oljčnega olja), v kateri O. Baussan piše o sredozemskih oljčnih oljih, kuharski mojster pa objavi 50 svojih novih receptov.

Na Azurni obali, v prekrasni vasici Grasse, se na petih hektarjih več sto let starega oljčnega nasada razprostira provansalska vila La Bastide Saint-Antoine. Ob pogledu na morje in mesto filmskega festivala Cannes, g. in ga. Chibois razvajata obiskovalce s preprosto, vendar modno provansalsko kuhinjo.

Za Oliviers&Co. je Jacques Chibois pripravil provansalski namaz na osnovi črnih oliv, t. i. tapenade, in ga oplemenitil z orehi, ki mu dajo nežen grenek priokus.