V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Jean-André Charial

Jean-André Charial

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Jean-andré Charial

Jean-andré Charial

Lastnik in šef restavracije L’Oustau de Baumanière v Les Baux de Provence v Franciji, dve Michelinovi zvezdici

Jean-Andre Charial je končal magistrski študij priznane francoske ekonomske fakultete, ko ga je dedek povabil delat v svoj prestižni hotel in restavracijo Baumaniere, katere lastnik je bil že od leta 1962. Začel je pri administrativnih delih, nadaljeval v vinogradu, v biozelenjavnem vrtu in pristal v kuhinji. Dedek, že nagrajen z Michelinovimi zvezdicami, mu je obljubil predajo kuharske kape in celotne domene, vendar je moral vnuk najprej na »Tour de France«, da bi se izučil kuharskega poklica. Znanje je pridobival pri najboljših, kot so Troisgros, Chapel, Girardet in Bocuse.

Danes, po 30. letih vodenja podjetja, vrtnarjenja in vodenja kuhinje v Oustau de Baumanier, je J.-A. Charial tudi odličen vinogradnik. Po biodinamični metodi prideluje pristna vina, ki izražajo lastnosti pokrajine in ne sledijo prodajnim smernicam. Spoštljiv odnos ima tudi do svojega ekološkega zelenjavnega vrta, na katerem goji predvsem pozabljene zelenjavne vrste in aromatična zelišča.

J.-A. Charial za Oliviers&Co. pripravlja izvirne pripravke, ki dajejo občutek, kot da so že od nekdaj del vsakodnevne sredozemske kuhinje

  • Paradižnikova omaka Puttanesca

    Jean-André Charial

    180 g

    Paradižnikova omaka Puttanesca
    5,50 €
  • Balzamični kis iz Modene s figami

    Emilija-Romanja, Italija

    250 ml

    Balzamični kis iz Modene s figami
    19,50 €
  • Namaz iz črnih oliv in sušenih paradižnikov

    Jean-André Charial

    100 g

    Namaz iz črnih oliv in sušenih paradižnikov
    5,90 €
  • Pesto la Rossa

    Jean-André Charial

    180 g

    Pesto la Rossa
    6,90 €