V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Renato Piccolotto

Renato Piccolotto

PRIZNANI KUHARSKI MOJSTRI

Nazaj
Attilio di Fabrizio

Renato Piccolotto

Šef kuhinje v hotelu Cipriani v Benetkah, Italija

Renato Piccolotto se je rodil 28. januarja leta 1954 v pokrajini Treviso v Italiji. V svet vrhunske kuhinje je vstopil leta 1971, ko mu Giuseppe Cipriani zaupal kuhinjo prestižnega hotela Vile Cipriani v kraju Asolo, 70 km severno od Benetk. Vila je od leta 1950 v lasti znane angleške družine Guinness in kulinarika je, tako kot vse drugo, prestižna, elegantna, pristna in skladna z okoljem.

Od leta 1983 je Renato Piccolotto odgovoren za kuhinjo drugega hotela gospoda Ciprianija, na otoku Giudecca v Benetkah. Gre za enega najbolj prestižnih hotelov na svetu, kjer je kuharski velemojster nosilec in prenašalec izjemnega znanja ter vsakovrstnih veščin, zato lahko zadovolji in omami brbončice tudi najbolj zahtevnih in premožnih gostov z vseh koncev sveta. Renato Picolotto se je udeležil številnih kulinaričnih festivalov v Angliji, Nemčiji, Švici, Monte Carlu ter v Ameriki, Avstraliji in na Japonskem.

Maja leta 2010, ob 50-letnici hotela Cipriani, je chef pripravil degustacijski meni, ki so ga postregli na znamenitem vlaku Venizia Simplon Orient Express, ko je odpeljal s postaje Viktorija v Londonu proti Benetkam. Tudi družba križark Silver Sea Lines ga je povabila k sodelovanju pri gurmanskih križarjenjih po Sredozemlju. Njegova kulinarična filozofija je »ponuditi prave, avtentične beneške jedi, s poudarkom na izrazitih okusih uporabljenih sestavin«. Preseneti nas z neprevzetno in nebahavo, vendar dodelano kuhinjo, ki kaže njegovo izjemno nadarjenost in prizadevnost. Z Oliviers&Co. je predelal velikega klasika gospodinjstev, majonezo, pri čemer je ostal zvest svojim načelom.