V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Izbor in sledljivost

Izbor in sledljivost

Lorem ipsum dolor sit amet

Izbiranje oljčnih olj pri Oliviers&Co.

Način izbiranja oljčnega olja se lahko primerja z načinom izbiranja vina. Ko oljčno olje zadovolji visoko zastavljene kemijske parametre, pride na vrsto še zahtevno senzorično ocenjevanje. Gre za odkrivanje in prepoznavanje kakovostnega izdelka, ki mora biti kazalnik območja oz. pokrajine, od koder prihaja, in odraz dela oljkarja ter oljarja. Pod okriljem gospoda Erica Verdiera, specialista za senzorično ocenjevanje, se ob vsaki novi letini sestane odbor za izbiro oljčnega olja, ki oceni olja iz ožjega izbora. Vsak član odbora oceni organoleptične lastnosti posameznega vzorca.
Določi jih z vidom, okusom in vonjem. Primerjava vseh mnenj omogoči organoleptični opis posameznega »grand cruja«. Izmed najboljših izberejo tista, ki bodo pozneje na policah trgovin Oliviers&Co. Izbrana olja so do konca obdobja za izbor vsak teden senzorično analizirana. Tako spremljajo razvoj arom in stabilnost olja skozi čas. Ob vsaki novi letini izmed približno 500 vzorcev, ki ustrezajo visoki kemijskim zahtevam, izberejo od 25 do 35 olj.
Vsako izbrano oljčno olje kaže karakter oljkarja ter oljarja in ponuja okuse, ki so značilni za pokrajino, iz katere prihaja.

Autour de l'olivier - Séléction & Tracabilité

Sledljivost

Z vsake etikete oljčnega olja iz trgovin Oliviers&Co. lahko razberete natančen izvor olja, ime oljkarja, uporabljene sorte oljk in predvsem čas obiranja. V nasprotju z vinom se oljčno olje s časom ne izboljšuje, zato ga je priporočljivo uporabljati v pollitrskih steklenicah. Hranimo ga v suhem in temnem prostoru, stran od virov toplote in sonca. Hranjenje v hladilniku ni potrebno.Olive so tako kot vsi pridelki izpostavljene vremenskim in drugim zunanjim vplivom, zato se lahko kakovost in količina pridelanega oljčnega olja občutno spreminjata. Količine naših »grand crujev« so omejene na zakupljeno količino oz. na izbrani sod, zato se lahko zgodi, da katerega olja zmanjka. Vsako leto, ob novi letini, izberejo olja po zgoraj opisanem postopku. Če oljčno olje določenega oljkarja ob novi letini ne ustreza več merilom O&CO., olja tisto leto ne bo na policah trgovin.  
Autour de l'olivier - Séléction & Tracabilité