V košarici nimate nobenega artikla

Brezplačna dostava od 50 € 

Poiskati v katalogu O&CO.

Obiranje

Trgatev

Lorem ipsum dolor sit amet

Obiranje

Priporočljivo je, da olive obiramo ročno ali vsaj s pripomočki, ki ne poškodujejo ne plodov ne listja. Oliva, ki pade na tla, začne zelo hitro oksidirati. Plodove moramo obrati, ko dosežejo tri četrtine fiziološke zrelosti. Čas obiranja je odvisen od pokrajine in stopnje zrelosti plodov. Vsaka sorta ima svoj razvojni cikel, ki ga moramo upoštevati. Pri olivah je presojanje zrelosti zapleteno, saj aromatična zrelost ni v tesni povezavi z njihovim videzom. Večino oljčnih olj vrhunske kakovosti pridelajo iz zelenih oliv, obranih, ko dosežejo optimalno zrelost in je njihova aroma izrazita. Obrane olive je treba po najkrajši možni poti pripeljati v oljarno, kjer jih še isti dan zmeljejo.

Autour de l'olivier - Récolte

Kako kupiti dobro oljčno olje?

Datum obiranja je zagotovo eden glavnih podatkov, ki jih mora kupec poznati, preden se odloči za nakup. Razviden mora biti z etikete na embalaži. Potrošnik, ki si želi kakovostno oljčno olje, mora predvsem vedeti, kaj kupuje, zato mora z nalepke na steklenici razbrati podatke o olju. S steklenic Oliviers & Co. so razvidni mesec obiranja in leto ter priporočljiv datum uporabe, do katerega vam izdelek zagotavlja vse svoje prvotne arome. Z etikete so razvidni tudi ime pridelovalca (oljkarja) ali ime torklje, poreklo, uporabljene sorte oljk in številka ali ime oljčnega nasada. Olive obirajo večinoma od oktobra do januarja.

Autour de l'olivier - Récolte